Vernielingen aan auto’s, vandalen slaan 53 keer toe in wijk in Tilburg

agenten
Stockfoto

Tilburg – Bij de politie zijn in de periode van 1 januari 2018 tot 1 januari 2019 maar liefst 53 aangiften binnen gekomen van vernielingen aan auto’s in de wijk Wandelbos. Wijkagent Marc Jongbloets vestigt de aandacht op dit hoge aantal om de buurtbewoners extra alert te maken. Hij vraagt hen direct 112 te bellen als zij verdachte situaties zien of informatie hebben over de mogelijke dader(s))

Opvallend
Het gaat vooral om het leksteken van banden (39 x) en het bekrassen van auto’s (9 x). In slechts twee gevallen kon een verdachte worden aangehouden. De autobanden zijn vooral in de avond en nachtelijke uren lek geprikt, in het gebied Bieslookweg / Vlierlaan / Kruizemuntweg, met als piek Kruidenlaan. Daar heeft de politie al een keer een actie gehouden die echter geen resultaat had. Ook zijn er geen getuigen of bruikbare camerabeelden.

Tips
Burgers die tips hebben over deze vernielingen kunnen dit doorgeven:

aan het politieteam Leijdal via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006) of via het tipformulier

anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M,