Opgepakte chauffeur die demonstrant doodreed is man uit Dongen

Cellencomplex
Stockfoto

Dongen – De vrachtwagenchauffeur die wordt verdacht van opzettelijke aanrijding van een geel hesje, bij de grens bij Maastricht, is zaterdagavond aangehouden. Dat bevestigt het parket van Luik. Het gaat om een 56-jarige man uit Dongen, die in de regio Tilburg werd aangehouden.

Volgens het Belgische OM zit de man vast in Nederland en wordt hij in de loop van de zondag verhoord. België heeft gevraagd om overlevering van de man. Als hij daarmee instemt, is hij in de loop van volgende week in België.

Als hij weigert, moet een rechter beslissen en duurt het iets langer.

Het slachtoffer was een 50-jarige actievoerder. Hij overleed ter plekke. De fatale aanrijding gebeurde vrijdagavond tijdens een blokkade van de snelweg tussen Luik en Maastricht. De politie ging in eerste instantie uit van een ongeluk.

Later bleek dat de chauffeur wordt verdacht van het toebrengen van ‘opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg.’ Dit zei de Belgische officier van justitie zaterdag tijdens een persconferentie.