Tilburger reed mogelijk geel hesje opzettelijk dood

Belgische politiebus met spoed
Stockfoto: Politie België

Wezet – De vrachtwagen van de chauffeur die gisteren een ‘geel hesje’ heeft doodgereden in Wezet is teruggevonden op een parkeerplaats langs de snelweg nabij Tilburg. Dat meldt het parket. De chauffeur is nog altijd op de vlucht.

Het gaat om een man van 56 met de Nederlandse nationaliteit. Het Belgische parket gaat ook niet meer uit van een ongeval, maar van “opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg”. Volgens één getuige zou de chauffeur het slachtoffer voor de aanrijding hebben gezien, en toch zijn doorgereden.

Het ongeval gebeurde gisteravond op de E25 van Luik naar Maastricht ter hoogte van Visé (Wezet), waar er een protestactie gepland was van gele hesjes. De actievoerders wilden vrachtwagens, die in de richting van Maastricht reden, tegenhouden. Slachtoffer Roger B. werd daarbij aangereden en zou op slag dood geweest zijn. De man woonde in het Luikse Liers en werkte bij het bedrijf Intradel. Een tweede persoon zou gewond geraakt zijn.

Na het ongeval had de politie aan de chauffeur bevolen om zich op een parkeerplaats te zetten, iets verderop. Maar toen de agenten daar ter plaatse kwamen om de man te ondervragen, bleek de vrachtwagen verdwenen. Hij wordt nog altijd gezocht.

De bestuurder is ondertussen geïdentificeerd. Dat heeft de woordvoerster van de federale politie Sarah Frederickx deze middag bevestigd. Het gaat om een 56-jarige Nederlander. Er werd een Europees aanhoudingsmandaat uitgevaardigd tegen de man. Maar volgens de Nederlandse politie hebben zij het bevel nog niet binnen gehad.