Man ligt uren op explosief in Venlo

EOD wagen
Stockfoto

Venlo – Een bewoner van de Veestraat vond rond 23:30 uur woensdagavond iets verdachts tijdens het uitlaten van zijn hond en is vervolgens gestruikeld over een granaat. Van de politie mocht de man niet bewegen en moest hij op de grond blijven liggen totdat duidelijk is wat hij precies had aangetroffen. De man is ongeveer twee uur lang met dekens warm gehouden.

EOD
Na de komst van de Explosieven Opruimingsdienst werd de man door in scherfpakken gehulde EOD’ers uit zijn benarde situatie bevrijd. Omdat hij een tijd in de kou had gelegen, hebben ambulancemedewerkers zich over hem ontfermd.

Toen het bleek te gaan om een lege brisantgranaat, dus zonder explosieven, konden de ongeveer 80 bewoners weer naar huis. De granaat is door mensen van defensie rond 1:00 uur meegenomen waarna de buurt werd vrijgegeven.