Vrouw (85) ernstig mishandeld door straatrover

Eindhoven – Een 85-jarige vrouw uit Eindhoven raakt op zaterdagavond 17 november 2018 ernstig gewond bij een mislukte straatroof. Op het Cassandraplein probeert een onbekende man haar tas af te pakken. Wanneer dat niet lukt, schopt hij haar tegen het hoofd.

De dader heeft vermoedelijk een tijdje achter de vrouw aan gelopen en rukt bij het passeren aan haar handtas. Het slachtoffer laat de tas niet los, maar valt wel op de grond en verliest daarbij haar bril.

Nogmaals probeert de straatrover de tas mee te pakken maar de vrouw houdt die stevig vast. Voordat hij er zonder buit vandoor gaat, trapt hij haar hard tegen het hoofd.

Mogelijke getuigen Aeneaslaan
Het slachtoffer omschrijft haar belager als een vrij kleine, jonge man: ongeveer 1.65 meter lang en tussen 20 en 25 jaar oud. Mogelijk is hij gevlucht in de richting van de Aeneaslaan maar dat heeft mevrouw niet goed kunnen zien.

Kleine, donkere auto
Behalve met de getoonde voetgangers en fietsers komt de politie graag in contact met de bestuurder van een kleine, donkerkleurige auto – mogelijk een Peugeot 107 of een Citroën C1.

Die auto reed rond het tijdstip van de beroving het Cassandraplein op, keerde en reed de Thomaslaan in. Mogelijk heeft de auto nog even stilgestaan om iemand te laten instappen die uit de richting van het Cassandraplein kwam aanrennen.

Anoniem informatie doorgeven
Heeft u informatie die van belang kan zijn, maar heeft u een reden om anoniem te willen blijven? Dan kunt u uw informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem, telefonisch op 0800-7000 of online door een meldformulier in te vullen.