Overvallers appartement bedreigen 17-jarige jongen en nemen waardevolle buit mee

Amsterdam – Twee mannen drongen op zaterdag 3 maart 2018 een woning binnen aan de Titus van Rijnstraat. Ze bedreigden de tiener die alleen thuis was en bonden hem vast met tie-wraps.

De buit bestond uit onder meer een aantal horloges en sieraden en heeft een totale waarde van circa 200.000 euro. Van de vermoedelijke daders zijn er bewakingsbeelden.

PostNL-jas
Rond 14.45 uur die middag doet het 17-jarige slachtoffer de deur open voor een man die een PostNL-jas draagt. Die grijpt de jongen direct bij de keel en duwt hem hardhandig naar binnen.

Achter hen aan komt een tweede dader het appartement in. Deze man bedreigt de tiener met een vuurwapen.

Signalementen
De man met het PostNL-jack is naar schatting begin 20. Hij droeg een blauwe Adidas-trainingsbroek, zwarte handschoenen en donkergrijze of zwarte schoenen. Tijdens de overval had hij een bril op met zwart montuur.

De man met het vuurwapen is net als zijn handlanger licht getint en leek iets jonger en kleiner dan de andere dader. Hij droeg een donkerkleurige jas en had een zwarte pet op.

Waardevolle buit
Het duo laat de jongen uiteindelijk vastgebonden achter en verdwijnt met een flink aantal waardevolle spullen, zoals onder meer de volgende horloges:

geelgouden Audemars Piguet met schakelband en eenzelfde model in rosegoud met zwartlederen band, twee Rolexen: een Oyster Perpetual DateJust met staalkleurige wijzerplaat en een DateJust II met blauwe wijzerplaat, Omega Speedmaster met serienummer 3678 en een stalen Calibre van het merk Cartier.

Collier met diamanten
Ook dit exclusieve, witgouden collier met diamanten hanger is meegenomen.

Witte Mercedes-bus
De daders reden die dag hoogstwaarschijnlijk in een witte bestelbus, een Mercedes Vito met kenteken V-222-HK. Die wagen is op donderdag 29 maart 2018 ook gebruikt bij een woningoverval in Pijnacker, waarna de politie de twee inzittenden wist te arresteren.

Belangrijk om te weten is dat de Vito op dit moment in gebruik is door iemand die niets met de misdrijven te maken heeft. U hoeft dus geen actie te ondernemen wanneer u de witte bestelbus ergens ziet.

Wel hoort de politie het heel graag als u het voertuig rond zaterdag 3 maart 2018 heeft gezien of weet wie er in die periode mee reden.