Onverzorgde dief neemt handtas mee uit verzorgingstehuis - 112Vandaag

112Vandaag

Noord-Brabant

Onverzorgde dief neemt handtas mee uit verzorgingstehuis

Tilburg – Ongemerkt weet een onbekende man zaterdag 26 mei binnen te sluipen bij een verzorgingstehuis aan het Energieplein. Het lukt hem om van een van de bewoners een handtas te stelen met daarin een bankpas.

Nog diezelfde middag neemt mogelijk dezelfde man met de gestolen pas voor een aanzienlijk bedrag geld op in de binnenstad. Er zijn bewakingsbeelden van de dader.

Begroeting op de gang
Terwijl een 89-jarige vrouw rond 14.30 uur haar afval op de gang weggooit, glipt de man haar woning in. Razendsnel weet hij haar handtas te pakken. Wanneer de vrouw terugloopt, begroet ze de man nog vriendelijk op de gang. Volgens het slachtoffer heeft de man een onverzorgd uiterlijk.

Handtas gestolen
Na ongeveer een kwartiertje ontdekt de vrouw dat haar handtas is gestolen en slaat direct alarm.

Kort na de diefstal pinde een man in de binnenstad van Tilburg met de gestolen pas en dit resulteerde in een flinke buit.

Lang, mager postuur
Rond 15.10 uur pint hij voor het eerst bij de Rabobank in het centrum. Zo’n vijf minuten later pint hij iets verderop voor een tweede keer bij de ABN AMRO. De pinner is een blanke man met een mager postuur. Hij heeft een onverzorgd uiterlijk en is zo’n 1.80 – 1.90m lang.

To Top