Onderzoek naar dreiging Venlo nog in volle gang

afzetting pd
Stockfoto

Venlo – Het Openbaar Ministerie en de politie hebben een Team Grootschalige Opsporing (TGO) gevormd naar aanleiding van de dreiging op de Bolwaterstraat in Venlo. Het grootschalige rechercheteam is op dit moment onder leiding van een officier van justitie bezig met een uitgebreid tactisch, technisch en digitaal onderzoek.Ook de beschieting van een woning aan de Philips II-laan in Venlo op 27 december is onderwerp van dit onderzoek.

De politie doet geen inhoudelijke uitspraken over de precieze inhoud van de dreiging, wel gaat het om een dreiging waarbij er sprake zou zijn van ernstig geweldsdelict gericht op een pand aan de Bolwaterstraat in Venlo. Daarop zijn er preventieve maatregelen genomen en heeft de bewakingseenheid van de politie bij het pand toezicht gehouden. Na het dichttimmeren van dit pand op last van de gemeente is vanaf dinsdagmiddag 1 januari deze bewakingsvorm vervangen door andere manieren van toezicht.

Gebiedsontzegging
Na gezamenlijk overleg tussen de burgemeester van Venlo en de leiding van het Openbaar Ministerie Limburg en de politie is maandag 31 december besloten om een 35-jarige Venlonaar per direct een noodbevel (artikel 175 Gemeentewet) op te leggen. De man mag, met onmiddellijke ingang, de komende 14 dagen niet in de gemeente verblijven. De burgemeester heeft dit besluit genomen om ervoor te zorgen dat de samenleving niet in gevaar komt, als gevolg van de dreiging vanuit het criminele circuit die zich voornamelijk richt tegen de bewuste man. Ook is op last van de burgemeester het winkelpand aan de Bolwaterstraat voor twee weken gesloten en dichtgetimmerd.

Onderzoek
De mogelijke aanleiding voor de dreiging op een 35-jarige man uit Venlo is een conflict in de criminele sfeer. Rechercheurs zijn druk bezig met onderzoek naar deze dreiging en wie er voor verantwoordelijk is. Het opsporen en aanhouden van verdachten heeft hierbij prioriteit. Op dit moment zijn er nog geen aanhoudingen verricht. In belang van het lopende onderzoek kan de politie momenteel niet meer inhoudelijke informatie delen over de dreiging. Er wordt nog onderzocht of er een verband is met de beschieting van de woning aan de Eendenstraat in Venlo op 30 december. Ook de beschieting van de woning aan de Philips II-laan in Venlo op 27 december wordt in dit kader nader onderzocht.

Heeft u tips of informatie die de recherche kan helpen in dit onderzoek? Deel dit dan met de politie via 0900 – 88 44 of indien gewenst via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000