Twee oplichters aangehouden

geboeid
Stockfoto

Utrecht – Twee jongens die aanbieders van goederen via Markplaats beroofden bij de koop, zijn aangehouden.

Vanaf juni 2018 tot december 2018 werden meerdere berovingen gepleegd in de wijk Overvecht. Elke keer werden markplaatsaanbieders benaderd, waarbij interesse werd getoond in hun aangeboden goederen. Hierbij ging het vooral om duurdere elektronische apparaten zoals smartphones en digitale camera’s. De jongens maakten een afspraak om de goederen te kopen, maar beroofden vervolgens de aanbieders. Er werden meerdere aangiftes gedaan en de politie stelde een rechercheonderzoek hiernaar in.

Dit onderzoek leidde naar de twee jongens, die op 5 en 17 december werden aangehouden. De twee, 17 en 18 jaar uit Utrecht, zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Als er mensen zijn die dit ook overkomen is, maar die nog geen aangifte hebben gedaan, dan kunnen zij dit alsnog doen.