112Vandaag

Limburg

Zo sloegen horlogedieven miljoenenslag

screenshot

Maastricht – De juwelier in Maastricht, waar in de nacht van maandag op dinsdag voor 1,3 miljoen euro aan horloges is buitgemaakt, heeft de bewakingsbeelden van het inbrekersduo openbaar gemaakt.

In de winkel was in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. Twee inbrekers waren volgens de eigenaar zijn zaak binnengedrongen. „Van de gestolen horloges zijn zestig exemplaren zelfs zeer exclusief. Dit zijn unieke horloges, waarvan maar een tot twee exemplaren bestaan.”

Van de daders ontbreekt elk spoor. „Er zijn bewakingsbeelden waarop ze goed te zien zijn. Deze beelden heeft de recherche al voor verder onderzoek”, zegt hij woensdag. De eigenaar gaat een beloning uitloven om de daders te vinden. „Ik moet over de hoogte nog met de verzekering overleggen, maar het wordt een hele forse beloning.”

To Top