Vader opgepakt voor mishandeling op voetbaltoernooi

Ambulance
Stockfoto

Zwijndrecht – De politie hield zaterdagmiddag een 46-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht aan. Hij wordt verdacht van mishandeling van een 59-jarige man en een 57-jarige vrouw uit Zwijndrecht in een sportcomplex aan de Parklaan in Zwijndrecht. Het zou gaan om de vader van een meisje dat uit een kleedkamer was gedirigeerd.

Het meisje bevond zich in een van de kleedkamers, waar zij als toeschouwer niet mocht zijn. Haar is meerdere malen verzocht naar buiten te gaan of op de tribune plaats te nemen. Uiteindelijk is ze naar buiten gedirigeerd.

Haar vader is verhaal gaan halen bij een van de organisatoren. Dit liep volgens de vereniging uit de hand. Buiten het sportcomplex zagen ze een man, die voldeed aan het door getuigen opgegeven signalement. Ze hielden de 46-jarige man aan.

Kort daarvoor zou hij in het sportcomplex eerst de organisator hebben mishandeld en daarna de vrouw hebben geslagen. Het mannelijke slachtoffer raakte buiten bewustzijn en moest met de ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd. De vrouw raakte lichtgewond.

Rechercheurs onderzoeken de exacte toedracht van de mishandeling. Vermoedelijk ging er een conflict diezelfde middag aan vooraf.