Julyan (7) krijgt avond van zijn leven van agenten

rkc
Foto: Politie

Waalwijk – De droom van Julyan (7) kwam vrijdagavond uit toen twee agenten hem in een politieauto meenamen naar de wedstrijd RKC Waalwijk – Go Ahead Eagles. Omdat het jongetje door persoonlijke omstandigheden thuisles krijgt en daarom nooit vriendjes heeft, besloten ze hem de avond van zijn leven te geven. ,,Jouw glimlach werd ons mooiste kerstkado.”

De moeder van Julyan stuurde de politie een verzoek of Julyan een keer een politieauto mocht zien en of hij een agent een hand mocht geven. Daar zouden de agenten Julyan dan heel erg blij mee maken. Door enkele persoonlijke omstandigheden is het onder andere voor Julyan niet mogelijk om gepast onderwijs te krijgen en krijgt thuisles. Hierdoor heeft Julyan geen vriendjes en vriendinnetjes en mist door persoonlijke omstandigheden hierdoor ook uitjes, die andere kinderen wel kunnen doen en ondernemen.

2 agenten hebben Julyan thuis opgehaald en zijn samen met hem naar het stadion van RKC gereden. Hier werd Julyan verwelkomt door een voetbal eenheid die daar dienst had. Julyan kreeg van deze agenten enkele politie gadgets, waaronder een zaklamp maar ook twee toegangskaarten voor de voetbalwedstrijd RKC – Go Ahead Eagles en mocht de wedstrijd bekijken op de eretribune.

Halverwege de wedstrijd, na de rust wilde Julyan naar huis toe en werd weer door 2 agenten naar huis gebracht. En natuurlijk moest de zwaailamp en de sirene even aan toen zij zijn straat inreden.

De politie en RKC hebben Julyan een uitje gegeven waar hij zichtbaar van genoot.

Julyan, jouw glimlach en je blijheid die je aan ons gaf, jij hebt aan ons het mooiste kerstcadeau gegeven dit jaar. Hele fijne kerstdagen toegewenst aan jou, je tweelingzus en aan je vader en moeder.