Twee aanhoudingen voor serie inbraken en diefstallen

cel
Stockfoto: Politie

Utrecht – Naar aanleiding van een insluiping in een horecagelegenheid aan het Janskerkhof in Utrecht heeft de politie twee mannen aangehouden. Zij worden verdacht van een serie inbraken en insluipingen.

Op camerabeelden van de insluiping, die op 10 december gepleegd werd, werden de mannen herkend. Het gaat om een Utrechter van 39 jaar en een Utrechter van 23 jaar. Zij werden respectievelijk op 16 en 17 december aangehouden. Het Inbrakenteam van de recherche stelde een onderzoek in.

Meerdere zaken
Bij het onderzoek bleek dat dezelfde verdachten waarschijnlijk ook samen verantwoordelijk zijn voor twee woninginbraken en meerdere diefstallen uit of bij bedrijven. De 23-jarige wordt bovendien verdacht van zonder de 39-jarige gepleegde diefstallen uit woningen en bedrijven, onder andere door insluiping.

Onderzoek gaat verder
Beide verdachten zijn op 20 december voor de officier van justitie geleid. De politie sluit niet uit dat bij het onderzoek nog meer inbraken en diefstallen aan het licht komen waar de verdachten bij betrokken zijn. Van alle elf tot nu toe bekende zaken is bij de politie aangifte gedaan. De recherche zet het onderzoek voort.