Drie drugsdealers aangehouden

Aanhouding verdachte door agenten
Stockfoto

Rotterdam – Een huurauto met vreemd rijgedrag had een rendez-vous met een Luxemburgse Range Rover. Dit wekte argwaan bij surveillerende agenten. Dat hun onderbuikgevoel haarfijn klopte, bleek wel toen zij naar aanleiding van een controle bij een woning in de wijk Pendrecht belandden. Daar lag 7.500 euro contant geld, een kleine hoeveelheid harddrugs en toebehoren voor de productie van harddrugs. Drie mannen in de leeftijd van 33, 27 en 41 jaar zijn aangehouden. Zij zitten nog vast.

Surveillerende agenten zagen op donderdagavond in de Rotterdamse wijk Pendrecht een huurauto met opvallend rijgedrag. De auto werd aan de kant gezet. De bestuurder van de auto had een onsamenhangend verhaal, en vertelde dat hij iemand kwam ophalen. De agenten hadden argwaan, maar van een strafbaarfeit was geen sprake.

Rondjes rijden
De man vervolgde zijn weg, maar agenten in burger besloten hem te volgen. Aanvankelijk reed de auto quasi wat rondjes door de wijk, waarna de auto aan de Tholenstraat in Pendrecht werd geparkeerd. De bestuurder stapte uit om vervolgens al bellend rond te hangen in een nabijgelegen portiekflat. Toen een Luxemburgse Range Rover kwam aanrijden, volgde er een korte ontmoeting tussen de bestuurders. De agenten vertrouwden het niet en controleerden de bestuurder van de huurauto opnieuw en troffen een sleutel aan die bij een woning aan de Tholenstraat hoorde.

Deze woning bleek volledig ingericht voor de productie van harddrugs. Zo vond de politie er naast een kleine hoeveelheid harddrugs ook nog een drugspers, tientallen zakken en circa 7.500 euro contant geld. De bestuurder van de Range Rover werd even later op de Vaanweg in Rotterdam-Zuid aangehouden.