Hennepkwekerij in aanbouw in loods gevonden

Hennep
Stockfoto

Middelburg – In een loods aan de Ampèreweg is donderdagavond een hennepkwekerij in aanbouw aangetroffen. Een 56-jarige man uit Aardenburg is als verdachte aangehouden .

De argwaan van surveillerende agenten wordt omstreeks 21.35 uur opgewekt als zij langs de loods rijden en licht zien branden. Met de wetenschap dat er beslag is gelegd op deze loods vanwege de aanwezigheid van een growshop, gaan beiden op onderzoek uit. Nadat er aangeklopt is, wordt de loods geopend door de verdachte. Een onmiskenbare henneplucht ontsnapt uit de loods; reden genoeg om binnen verder te kijken. In een afgetimmerde ruimte op de begane grond wordt duidelijk gewerkt aan de opbouw van een hennepkwekerij.

Ontmandeld
Vervolgens is de loods in aanwezigheid van de Rechter-commissaris doorzocht. Alle hennepkwekerijspullen zijn in beslag genomen. Energiebedrijf Enduris heeft geconstateerd dat er nog geen sprake is geweest van diefstal stroom. De verdachte is voor verhoor meegenomen naar een politiecellencomplex en zit nog vast.