112Vandaag

Provincies

Identiteit inbreker Friezenpoort bekend

Politieagent op de rug

Houten – Terwijl een 86-jarige vrouw lag te slapen, sloop een inbreker door haar woonkamer én slaapkamer. Hij maakte onder meer sierranden buit. De identiteit van de inbreker is bekend.

Onderzoek in woning naar inbraak
In de nacht van dinsdag 23 op woensdag 24 oktober lag de vrouw te slapen in haar appartement in een seniorencomplex aan de Friezenpoort in Houten. Midden in de nacht, rond 4.30 uur, sloop een inbreker naar binnen. De 86-jarige vrouw had niks door. De volgende ochtend merkte een thuiszorgmedewerker de inbraak op omdat het sleutelkastje bij de voordeur was opengebroken. De inbreker was zichtbaar op bewakingscamera’s in het huis.

De beelden van de inbraak zijn getoond in het regionale opsporingsprogramma Bureau Hengeveld. Dat leverde een tip op. Verder rechercheonderzoek leidde tot de identiteit van de inbreker. De recherche hoopt hem binnenkort aan te kunnen houden.

To Top