Tweeënvijftig kilo illegaal vuurwerk in twee dagen

Een gedeelte van het vuurwerk
Foto: Politie

Markiezaten – In het district de Markiezaten is de afgelopen twee dagen een actie geweest tegen illegaal vuurwerk. Agenten van het basisteam Roosendaal, van het basisteam Bergen op Zoom en van een zogenaamd Flexteam hebben 21 adressen bezocht op zoek naar illegaal vuurwerk.

De tijd van het jaar maakt het weer dat de politie extra aandacht geeft aan het bezit en gebruik van illegaal vuurwerk. Er zijn de afgelopen tijd al veel overlast meldingen binnen gekomen van harde knallen. Gelukkig melden mensen ook vaak wie het afsteekt en zo komen we aan adressen waar mogelijk illegaal vuurwerk ligt. Woensdag 12 en donderdag 13 december 2018 zijn er in totaal 21 adressen bezocht door het samengestelde team. Er werd in totaal 52 kilo aan zwaar illegaal vuurwerk in beslag genomen. De komende tijd zullen er meer acties volgen.

Een overzicht
Gemeente Bergen op Zoom – 8 kilo en 6 nood sein middelen
Gemeente Steenbergen – 3 kilo
Gemeente Tholen – 26 kilo
Gemeente Halderberge – 10 kilo
Gemeente Moerdijk – 5 kilo