Man met vuurwapen aangehouden na diefstal uit café

Twee agenten drukken verdachte tegen de grond
Stockfoto: Politie

Breda – De politie hield donderdagmiddag 13 december een 59-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan in een horecazaak op de Marksingel. De verdachte zou kort ervoor geld hebben gestolen uit een café op de Godeveart Montensstraat.

De man zat die middag in een café aan de Godeveart Montensstraat. Nadat de man wat had gedronken, liep het personeelslid even naar de keuken. Vervolgens riep een klant dat deze man geld uit de kassa had gestolen en wegliep. Hierop ging een personeelslid achter hem aan. Die trof hem aan in een horecazaak aan de Marksingel. Toen zij de man aansprak en het geld terug eiste, werd zij door hem bedreigd met een vuurwapen. Hierop ontstond er een worsteling, waarop het wapen uit zijn handen werd gepakt. Tussentijds werd de politie gealarmeerd. Die hield de man kort na 15.30 uur aan in de horecazaak.

Vuurwapen
Het vuurwapen is door de politie in beslag genomen. De verdachte werd na zijn aanhouding overgebracht naar het politiebureau. Hier zal de recherche met de verdachte in verhoor gaan. Van de aanwezige getuigen is een verklaring opgenomen. Het slachtoffer deed aangifte. De politie doet verder onderzoek naar de zaak.