112Vandaag

België

Moeder en kinderen in levensgevaar na brand in België

Belgische politiebus met spoed

Hoboken – In een woning aan de Commandant Weynsstraat in Hoboken (Antwerpen) is vanmorgen heel vroeg brand uitgebroken. Op het ogenblik dat de brand ontstond, rond 4.30 uur, lagen de bewoners van het pand nog te slapen.

De buren die met een open raam sliepen, werden gewekt door een prikkelende rook en gingen op zoek naar de herkomst ervan. Ze schatten de ernst van de situatie meteen goed. Ze alarmeerden de hulpdiensten en de buurman sloeg een klein raam van de woning in, wekte de ouders van het gezin en hielp de kinderen uit de dikke rook. De leden van het hele gezin raakte bevangen door de rook. Ze werden naar het ziekenhuis gebracht.

De moeder (32) en twee kinderen (9 en 10 jaar) verkeerden in levensgevaar. Ook de buurman (40) had te veel rook ingeademd en werd overgebracht naar het Stuivenbergziekenhuis. De kat overleefde de brand niet. Het gerechtelijk lab is ter plaatse gevraagd om de oorzaak van de brand te achterhalen. Wellicht is het vuur in een washok ontstaan op een tussenverdieping.

To Top