112Vandaag

Buitenland

Politie houdt klopjacht op 29-jarige schutter Straatsburg

straatsburg

Straatsburg – Er is een klopjacht gaande in een wijk van Straatsburg nadat een 29-jarige man met een automatisch wapen het vuur opende en op mensen begon te schieten. Vier personen kwamen om het leven en elf raakten (zwaar)gewond. De politieactie in het zuiden van Straatsburg eerder dinsdagavond mislukte: de dader is nog op de vlucht.

Volgens informatie van de Franse krant Le Figaro heet de vermeende dader van de schietpartij Chérif C.. Hij werd geboren in 1989.

Het openbaar vervoer rondom Straatsburg is dinsdagavond stilgelegd om de jacht te versnellen.

Gelieerd aan afpersing en moord
Volgens het Franse LCI zou de man dinsdagmorgen worden meegenomen door agenten om te worden ondervraagd in het kader van een moordzaak. De man bleek niet thuis. De man wordt nu gezocht in een zaak die wordt gelieerd aan afpersing en moord. Volgens dezelfde nieuwssite zijn in verband met deze zaak dinsdagmorgen vier mannen opgepakt schrijft De Telegraaf.

Het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken riep omwonenden op binnen te blijven en spreekt van een „serieus veiligheidsincident.” Ook zou het centrum van de stad zijn geëvacueerd.

De politie in Duitsland is extra alert en hebben een grensovergang gesloten.

To Top