Terreuraanslag bij kerstmarkt in Straatsburg: twee doden en gewonden

straatsburg
Foto: Twitter

Straatsburg – Bij een schietpartij vlakbij de kerstmarkt in de Franse stad Straatsburg zijn, volgens de minister van Binnenlandse Zaken, twee doden gevallen. Ook zijn er tien gewonden. De schutter is gevlucht, zegt de Franse politie. De politie gaat uit van een terroristische daad.

De schutter zou volgens Franse media het vuur hebben geopend in de rue des Grandes-Arcades in het stadscentrum. Daar raakten twee mensen gewond. Daarna vluchtte de dader naar de Grand’Rue waar nog meer schoten werden gehoord. De schietpartij was vlak in de buurt van de grote kerstmarkt in de stad.

De schutter is bekend bij de anti-terrorisme eenheid omdat hij zou zijn geradicaliseerd. De schutter zou inmiddels gelokaliseerd zijn.

De schietpartij gebeurde rond 8 uur ’s avonds. Het Franse Ministerie van Binnenlandse Zaken roept via Twitter de inwoners van Straatsburg op allemaal binnen te blijven. ,,Ik hoorde schoten en daarna begon iedereen te rennen’’, zei een winkelier in het centrum tegen de Franse televisie. ,,Ik schrok enorm. Al snel stonden er politieauto’s in de straat. Ik denk dat het zo’n 10 minuten duurde.’’

Een man die op het terras van een restaurant zat, vertelde: ,,Iedereen begon ineens te rennen en er was grote paniek. Ze zeiden: kom naar binnen! Maar wij vertrokken met de auto. We werden tegengehouden, omdat de schutter in de buurt zou zijn.’’