Drie aanhoudingen voor openlijk geweld

Foto: Inter Visual Studio / Marcel Winter

Breda – Agenten belast met het horecatoezicht in het uitgaanscentrum van Breda hebben zondag 9 december 2018 omstreeks 03.30 uur op de Tolbrugstraat drie (jonge)mannen aangehouden ter zake de verdenking van openlijke geweldpleging. Het gaat om twee Bredanaars (18 en 19 jaar) en een 19-jarige Hagenaar. Zij waren betrokken bij de mishandeling van een 23-jarige Bredanaar.

Het slachtoffer deed aangifte. Hij vertelde dat hij met een vriend aan het stappen was. Hij zag dat op de hoek met de Visserstraat een jongen bij een meisje stond dat overstuur leek. Hij riep grappend tegen de knul : “Wel lief zijn tegen je meisje hé”. Hierop kwam die jongen direct met een van zijn vrienden dreigend op hem af. Hij rende weg, maar werd omsingeld en meerdere keren op het hoofd geslagen. Hij liep een flinke bult en een pijnlijk oor op.

De horecadienders hebben aan de hand van Cameratoezicht en getuige verklaringen drie verdachten aangehouden ter zake openlijke geweldpleging. Zij zouden het slachtoffer geslagen hebben en / of hem ingesloten hebben om te voorkomen dat hij door omstanders ontzet zou worden.