Uitslaande woningbrand in Oisterwijk

Oisterwijk – Zaterdagavond rond 17:20 werd een woningbrand gemeld aan de Jozef Israelsstraat in Oisterwijk. Hierop rukte de brandweer van Berkel-Enschot met spoed uit naar de brand.

Kort daarop werd al snel opgeschaald naar code middelbrand waarop ook brandweer Moergestel en de Officier van Dienst zijn opgeroepen. De brandweer was snel ter plaatse, op dat moment sloegen de vlammen al uit de woning. Omstanders hebben voor aankomst van de brandweer omwonende gewaarschuwd. Iedereen kon tijdig hun huis verlaten.

De uitslaande brand woede in een garagebox van de woning, hierbij kwam veel rook vrij. De brand sloeg over naar een naastgelegen garagebox, ook kwam veel rook bij aangrenzende woningen binnen. De brandweer heeft de garagedeuren open gezaagd en de woningen geventileerd. De Veiligheidsregio waarschuwt omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden en ventilatiesystemen uit te schakelen.

Rond 18:20 had de brandweer de brand onder controle en werd code ‘brand meester’ gegeven. De brandweer is nog wel enige tijd bezig geweest met de afwikkeling van de brand. De brand heeft grote schade aan de garagebox en woning aangericht. Wat de oorzaak van de brand is geweest is op dit moment nog niet bekend.