Chinese zakenvrouw (34) gewelddadig beroofd - 112Vandaag

112Vandaag

Noord-Holland

Chinese zakenvrouw (34) gewelddadig beroofd

Amsterdam – Woensdagmiddag 20 juni 2018 werd een Chinese zakenvrouw (34) hardhandig beroofd op de Honthorststraat in Amsterdam-Zuid. Haar belagers gingen ervandoor op een zilverkleurige scooter.

De straatrovers leken begin 20 jaar oud en hadden een lichtgetinte huidskleur. De straatroof is vastgelegd door bewakingscamera’s. Wie herkent het gewelddadige duo?

Tasjesroof
Het slachtoffer was die middag rond 15.45 uur, samen met haar collega’s, op zakenbezoek in Amsterdam. Terwijl zij achter de reisgids aanliep, reed er ineens een scooter achter haar. Binnen enkele seconden werd er naar haar tas gegrepen en viel ze met een klap op de grond. De vrouw raakte hierdoor gewond aan haar arm en hoofd.

Richting Stadhouderskade
Een van haar collega’s gaat nog achter de straatrovers aan, maar het mocht helaas niet baten. De mannen gingen er snel vandoor op een lichtgrijze scooter in de richting van de Stadhouderskade.

Tas en inhoud
De tas die de mannen roofden, was een blauwe Michael Kors-tas. Naast de tas maakten de mannen ook haar bankpassen buit, haar Chinese paspoort, ID-kaart en een soortgelijke Huawei-telefoon als op de foto.

Kenteken scooter
Het slachtoffer denkt dat er in het kenteken van de scooter een 9 zit. Het kentekenplaatje was blauw.

To Top