Fietsendief gevat: 27 fietsen gevonden

slot
Stockfoto: Politie

Antwerpen – Een slachtoffer van een fietsdiefstal contacteerde de politie toen ze zag dat haar fiets online te koop werd aangeboden. De politie kon de verkoper arresteren. Bij hem thuis werden maar liefst 27 gestolen fietsen aangetroffen.

Een dame die het slachtoffer was geworden van een fietsdiefstal contacteerde het politiebureau op de Quinten Matsijslei toen ze ontdekte dat haar fiets te koop aangeboden werd op het internet. Onder begeleiding van de politie maakte ze een afspraak met de verkoper. Het snelleresponsteam hield anoniem toezicht tijdens de verkoop en kon de verdachte arresteren.

Huiszoeking
De politie voerde meteen een huiszoeking uit bij de verdachte thuis. Daar werden maar liefst 27 gestolen fietsen aangetroffen. 2 fietsen konden al teruggegeven worden aan hun eigenaars. De rest van de fietsen werden in beslag genomen en overgebracht naar het politiekantoor aan de Noorderlaan. De Lokale Recherche zal onderzoeken of de fietsen aan eerdere diefstallen gelinkt kunnen worden. De verdachte (37) wordt voorgeleid.