112Vandaag

Limburg

[VIDEO] Opnieuw fietser aan de dood ontsnapt op spoorwegovergang

Er is opnieuw een video naar buiten gebracht van een bijna-aanrijding op de onbewaakte spoorwegovergang aan de Raadskuilderweg in Geleen.

Een video die vorige week werd gepubliceerd ging volgens spoorbeheerder ProRail de hele wereld over. In de nieuwe video van dezelfde spoorwegovergang is hetzelfde tafereel te zien als in de vorige: een aanstormende intercity van de NS raakt een overstekende fietser nét niet.

Engeltje op schouder
Volgens ProRail kan de fietser blij zijn dat de machinist aan de noodrem trok. “Anders had de fietser die extra centimeters niet gehad, en het waarschijnlijk niet overleefd.”

ProRail heeft in overleg met de gemeente Sittard-Geleen besloten de onbewaakte spoorwegovergang bij de Raadskuilderweg met ingang van a.s. maandagmiddag te sluiten. Aanleiding voor de directe sluiting is de toename van het aantal bijna-ongelukken bij deze oversteekplaats.

To Top