Politie schiet op woningovervallers; klopjacht eindigt langs A2

overval zaltb
Foto: Bart Meesters

Zaltbommel – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag meerdere keren geschoten op drie verdachten van een woningoverval in Zaltbommel. Een van de verdachten heeft daarbij schotwonden opgelopen in zijn been.

In het huis wonen naar verluidt een stel en een tiener. Toen de bewoners thuiskwamen, zouden ze zijn opgewacht door de overvallers, die vervolgens met hen naar binnen gingen. Het huis staat vlak bij het politiebureau, dus de politie was er al snel bij.

Bij de poging de drie mannen bij de woning aan te houden losten agenten schoten. Buurtbewoners zeggen zes schoten te hebben gehoord.

overval zaltb
Foto: Bart Meesters

Tankstation
De overvallers kwamen weer in beeld bij tankstation de Lucht langs de A2, richting Den Bosch. Een stuk voorbij het pompstation dumpten de overvallers hun auto op de vluchtstrook, waarop ze er te voet vandoor zijn gegaan. Een van hen kon al snel worden aangehouden, maar de andere twee daders wisten in eerste instantie te ontkomen.

Een andere overvaller probeerde een lift te krijgen van een vrouw die stond te tanken. Hij wilde, aldus een videocorrespondent, naar Tilburg, maar de vrouw mocht onder geen beding de politie of een ambulance bellen.

De bestuurster gaf daar geen gehoor aan. Toen de politie arriveerde zat de man in de auto van de vrouw. Hij zou twee schotwonden hebben en is naar een ziekenhuis gebracht. De derde overvaller is nog voortvluchtig.

De man des huizes raakte tijdens de overval gewond en liep vermoedelijk een gebroken kaak op. Een deel van snelweg A2 was geruime tijd afgesloten voor onderzoek.

Agenten van de Landelijke Eenheid, een arrestatieteam en politiehonden werden ingezet om de andere daders te achterhalen. Daarbij werden weilanden in de omgeving omsingeld en doorzocht. Een politiehond vond uiteindelijk een spoor. Een van de daders was een schoen verloren in een sloot. De dader zelf werd daar niet direct aangetroffen.

overval zaltb
Foto: Bart Meesters