Jongen en vrouw aangehouden na 8 autobranden in paar uur

Autobrand
Stockfoto

Nieuwegein – In Nieuwegein zijn in een aantal uur 8 autobranden geweest. De eerste autobrand kwam vanavond rond 17:00 uur binnen op de meldkamer. Na de laatste autobrand rond 22:00 uur zijn twee personen aangehouden meldt de politie. Een jongen 15 jaar oud en een vrouw van 19 jaar oud. De politie onderzoekt of zij ook betrokken zijn bij de eerdere branden vanavond.

De politie verspreidde na een aantal autobranden een signalement van de vermoedelijke dader. Voor één of meerdere autobranden is de politie op zoek naar een donkere man met een baardje en een snor. De persoon die wordt gezocht had donkere kleding aan en droeg een muts. Hij is ongeveer 35 jaar oud en 1.60 meter lang. De man wordt gezocht in de omgeving Degenburg.

Vandaag werden er onder meer branden geblust in de Carmenlaan, de Cantatelaan, de Apolloburg, de Bruijnstraat, de Rendierwijde de Titus Brandsmastraat en de Pallasburg. De brandweer moest de afgelopen dagen al vaker uitrukken voor autobranden in Nieuwegein.