Derde keer stalbrand bij boerderij Werkhoven

Brandweer ter plaatsen bij een brand
Stockfoto

Werkhoven – Bij een boerderij in Werkhoven is voor de derde keer in korte tijd brand uitgebroken. Een loods staat volledig in brand en is niet meer te redden. Dat laat een woordvoerder van de brandweer weten. Rond de dertig koeien en twintig stieren die in de stal stonden zijn omgekomen.

De brandweer probeert te voorkomen dat het vuur overslaat naar het woonhuis. De bluswerkzaamheden gaan nog de hele dag gaan duren. De loods heeft een lengte van ongeveer 150 meter en is dertig tot veertig meter breed.

Op dezelfde locatie aan de Hollendewagenweg ging eind vorige maand ook een loods met koeien in vlammen op. Daarbij kwam een aantal dieren om het leven. Diezelfde week was ook al een keer brand uitgebroken in een van de loodsen. Toen kon de boer op tijd zijn koeien redden.

De politie doet naar aanleiding van de vorige twee branden onderzoek en vroeg omwonenden om camerabeelden aan te leveren. Ook een andere schuurbrand in het nabijgelegen ‘t Goy vorige maand wordt bij dat onderzoek betrokken.

De eigenaar moest behandeld worden door het ambulancepersoneel.