6-jarig jongetje mishandeld in Amsterdam

Amsterdam – Een 6-jarig jongetje is begin september mishandeld buiten een supermarkt op het Mercatorplein in West. De politie heeft vandaag 8 november de beelden waarop de verdachte herkenbaar is openbaar gemaakt.

Vorige week toonde de politie al beelden van de man maar toen was hij onherkenbaar gemaakt. Hij had een week de tijd om zich te melden, maar heeft dit nog niet gedaan.

Op camerabeelden is te zien dat het jongetje op 7 september tussen 15.00 en 16.00 uur de supermarkt binnen wilde rennen, maar in zijn haast tegen een man opbotste die net naar buiten liep. Die werd daarop direct erg agressief, pakte de jongen bij zijn hoofd en gaf hem een knietje in zijn buik. Daarna duwde hij de jongen achteruit, waarop het slachtoffer op de grond viel.

De jongen was samen met zijn zus, een buurvrouw en haar kinderen, die ook op de camerabeelden te zien zijn. Nadat hij op de grond viel, sprak de buurvrouw de man aan. Hij schold haar uit en liep vervolgens weg.