Motortoertocht van Amsterdam naar Spanje zorgt voor hinder op de A2

Woensdagochtend 7 november werd er door een automobilist 112 gebeld, omdat er op de rijksweg A2 in zuidelijke richting gevaarlijke situaties ontstonden door het gedrag van een grote groep motoren.

Agenten van het Verkeershandhavingsteam volgden de groep motoren enige tijd in een opvallende auto en zagen dat enkele motorrijders uit de groep verkeersovertredingen pleegden. Doordat het overige verkeer op deze verkeersovertredingen reageerde, ontstonden er gevaarlijke situaties en verkeersstremmingen.

Agenten van politie IJsselstein, Politie Stichtse Vecht, Politie Nieuwegein en Rijkswaterstaat hebben de grote groep van ongeveer 100 motoren veilig aan de kant kunnen zetten bij een tankstation ter hoogte van Beesd. Na overleg met de Officier van Justitie werd er besloten dat de bekeuringen ter plaatse meteen betaald moesten worden, omdat de motorrijders niet uit Nederland kwamen.

Totaal zijn er 10 bekeuringen (voor o.a. rechts inhalen, negeren doorgetrokken streep en rood licht voeren aan de voorzijde) uitgeschreven voor een totaalbedrag van ongeveer 2200 euro.