Hennepkwekerij aangetroffen

kweekruimte
Foto: Politie

Honselersdijk – Het Hennepteam heeft woensdag een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld in een pand aan de Veilingweg.

In het pand -dat bestond uit zowel een woning als meerdere bedrijfsruimten- werden in totaal 138 moederplanten, 480 hennepplanten en 5.000 hennepstekken aangetroffen. Ook werd er illegaal stroom afgetapt. De politie heeft de kwekerijen ontmanteld en heeft het electriciteitsbedrijf ter plaatse laten komen.

Na overleg met de officier van justitie werd woensdag een 66-jarige verdachte aangehouden. Ook werden meerdere goederen in beslag genomen.

Rechercheurs van het hennepteam hebben een uitgebreid onderzoek ingesteld.

De gevaren van hennepteelt
Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie.