Eis: 24 maanden cel voor fysiotherapeut die patiënte betastte - 112Vandaag

112Vandaag

Provincies

Eis: 24 maanden cel voor fysiotherapeut die patiënte betastte

rechter

Wanneer een vrouw ‘nee’ zegt, betekent dat ‘nee’. Tegen een fysiotherapeut die dit simpele feit niet begreep, eiste de officier van justitie vandaag een celstraf van 24 maanden (waarvan acht maanden voorwaardelijk). Hij wordt ervan verdacht de intieme delen van een patiënte te hebben betast.

Het slachtoffer was onder behandeling van de fysiotherapeut (een 29-jarige Rotterdammer), toen deze voorstelde bij haar thuis in Den Haag een extra massage te geven. Dit gebeurde via een chatgesprek op LinkedIn. De toon van de chat werd op een gegeven moment van beide kanten flirterig. Toen de verdachte daarin te ver ging, gaf het latere slachtoffer aan daarvan niet gediend te zijn. Pas toen de fysiotherapeut aangaf zich professioneel te zullen opstellen en geen bijbedoelingen te hebben, stemde de vrouw in met het thuisbezoek.

Tijdens de ‘behandeling’ thuis op 9 februari 2017 zou de fysiotherapeut echter meermalen haar borsten en vagina betasten. Het slachtoffer gaf telkens aan dit niet te willen, maar kon geen kant op doordat de man op haar benen zat.

De verdachte zegt dat hij mogelijk de zijkant van haar borsten heeft betast en dat hij door de massageolie per ongeluk is uitgeschoten is naar haar geslachtsdeel. Het OM hecht echter meer waarde aan de verklaring van het slachtoffer.

Bovendien getuigde het vriendje van het slachtoffer dat zij die avond totaal overstuur was. Zij vertelde hem dat ze was aangerand door de fysiotherapeut. Ook toen haar moeder de volgende dag langskwam, was het slachtoffer zeer emotioneel en verklaarde opnieuw dat de fysiotherapeut haar had betast. Verder zijn er chats die de twee na afloop voerden. Daarin geeft de man toe dat hij te ver is gegaan en ontkent de beschuldigingen van de vrouw niet.

De officier van justitie vindt het strafverzwarend dat de verdachte zijn positie als behandelaar op deze manier heeft misbruikt, nota bene in haar eigen woning, een plek waar ze zich veilig zou moeten kunnen voelen. Wel houdt ze er rekening mee dat de man inmiddels een andere baan heeft en niet meer als fysiotherapeut werkt. Bij De inspectie Gezondheidszorg en Jeugd loopt ook nog een tuchtrechtelijk onderzoek tegen hem.

Zij eiste tegen de verdachte 24 maanden cel (waarvan acht maanden voorwaardelijk). Als voorwaarden vroeg zij onder meer om een behandelverplichting en een meldplicht.

De uitspraak is over twee weken.

To Top