Verdachte schietpartij Amsterdam aangehouden - 112Vandaag

112Vandaag

Noord-Holland

Verdachte schietpartij Amsterdam aangehouden

Politieagent op de rug

Een 25-jarige man die afgelopen woensdag is aangehouden voor betrokkenheid bij een schietincident in januari van dit jaar aan het Maarsenhof in Amsterdam, is door de rechter-commissaris voor 14 dagen in bewaring gesteld.

In de avond van 18 januari 2018 werd op een 42-jarige man met een automatisch vuurwapen geschoten. Daarbij wordt hij door meerdere kogels getroffen in zijn buik, arm en been en raakt zwaargewond. Het OM verdenkt de 25-jarige verdachte van poging moord of poging doodslag.

Deze 25-jarige man uit Zwanenburg is eerder aangehouden voor een ander schietincident aan het Maarsenhof op 9 februari van dit jaar. Hij heeft hiervoor een aantal maanden in voorlopige hechtenis gezeten. De rechtbank in Amsterdam heeft zijn voorlopige hechtenis in augustus geschorst.

De officier van justitie heeft de verdachte volledige beperkingen opgelegd. Dit houdt in dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

To Top