Twee arrestaties voor huiselijk geweld in Tilburg

Politie met blauw onderweg
Stockfoto

Tilburg – Zondagmiddag zijn in Tilburg bij twee verschillende incidenten vrouwen gewond geraakt door huiselijk geweld. De slachtoffers werden voor onderzoek met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. In beide gevallen heeft de politie de partner van de slachtoffers aangehouden.

De politie kreeg zondag 23 september 2018 omstreeks 14.30 uur een melding van huiselijk geweld in een woning in de wijk Reeshof. Ter plaatse vertelde de 21-jarige bewoonster dat zij mishandeld was door haar 23-jarige vriend. Er was ruzie ontstaan waarna ze door hem bij haar bovenarmen was vastgepakt. Hierna werd ze twee keer met kracht met haar hoofd tegen de grond gegooid. Ze had direct hoofdpijn en zag ‘sterretjes’. Ook zou hij haar in het gezicht gespuugd hebben. Het slachtoffer werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ze mocht na behandeling met een wekadvies weer naar huis. Ze heeft aangifte gedaan. De verdachte werd aangehouden, hij ontkent dat hij zijn vriendin heeft mishandeld

Oerle
In de wijk Oerle werd zondag rond 16.00 uur nog een arrestatie verricht ter zake huiselijk geweld. Een 23-jarige man werd aangehouden omdat hij in de woning zijn 24-jarige vriendin zou hebben mishandeld. Het slachtoffer deed aangifte. Ze verklaarde dat ze rond 14.00 uur thuis gekomen was. Haar vriend zat dronken op de bank. Ze werd door hem vastgepakt en bij haar schouders naar achteren getrokken. Ze vielen beiden op de grond waarna hij haar bij de keel greep en begon te knijpen. Ze raakte buiten bewustzijn. Toen ze bijkwam was ze erg misselijk. Haar partner heeft toen de hulpdiensten gebeld. Ze werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ze heeft diverse kneuzingen. Ook zij mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten.