Getuige Oss: ’Ik hoorde haar schreeuwen om hulp’

Ongeval Oss
Foto: 112spotter4

Oss – Volgens een ooggetuige kon de bestuurster van de bakfiets die donderdag in Oss op een trein botste niet tijdig remmen voor de gesloten spoorbomen. „Ik hoorde haar schreeuwen dat haar remmen weigerden schrijft De Telegraaf. De trein kwam in volle vaart aanrijden, toeterde nog en schepte de bakfiets”.

„Ze viel op de grond, ik zag dat haar been eraf gerukt was”. De politie, ambulance, twee Mobiel Medisch Teams’s en de brandweer waren heel snel ter plaatse. „Maar ik ben weg gegaan; het was er heftig.”

Rondom kinderdagverblijf Okido kunnen moeders hun tranen niet bedwingen, volwassen mannen vallen elkaar in de armen bij aankomst bij het verblijf, waar alle ouders worden opgevangen.

Men probeert elkaar troost te bieden, maar het verdriet om de dood van vier jonge kinderen lijkt te machtig. Een huilende moeder staat voor de deur van Okido te wachten op haar man, die even later in vliegende vaart komt aanrijden.

Bij het ongeluk kwamen vier kinderen in de leeftijd van vier tot elf jaar om het leven. Een vijfde kind en een volwassene liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis. De kinderen kwamen van een voorschoolse opvang en werden in de bakfiets naar kinderdagverblijf Okido gebracht.