Tilburger met gestolen bouwmaterialen aangehouden

diefstal bouwmaterialen
Foto: Politie Tilburg

Tilburg – Een 50-jarige Tilburger is zondag 16 september 2018 omstreeks 09.45 uur op de Stedekestraat mede dankzij een alerte getuige aangehouden ter zake heling c.q. diefstal van bouwmaterialen.

De politie kreeg zondagmorgen een melding dat op de Stedekestraat een man zou lopen met bouwmaterialen. Een motoragent ging direct ter plaatse. Volgens de melder ging het om een kleine kalende man, lopend met een fiets en een karretje. De politieman zag in de Stedekestraat de bedoelde man lopen. Hij vervoerde op de aanhangwagen twee grote rolsteigers van een bekend verhuurbedrijf en een metalen ventilatiebuis. De diender herkende de man ambtshalve als een persoon die antecedenten heeft ter zake diefstal.

Hij vertelde een warrig verhaal over de herkomst van de goederen. Hij zou deze in de Spoorzone van mensen hebben gekregen. Daar hij zijn verhaal steeds veranderde is hij aangehouden. Aan het bureau verklaarde hij dat hij de spullen op straat had gevonden. Hij was van plan om de materialen aan een ‘oud-ijzer boer’ te verkopen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van de bouwmaterialen. Tegen de dief wordt proces-verbaal opgemaakt.