Politieagent aangevallen met mes in Brussel, verdachte neergeschoten

Belgische politiebus met spoed
Stockfoto: Politie België

Brussel – In de buurt van het Brusselse Maximiliaanpark, op de Antwerpsesteenweg, is deze ochtend rond 09.15 uur een agent van de Brusselse lokale politie aangevallen met een mes. De politieman raakte lichtgewond aan het hoofd. Het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket en de Brusselse politie.

Het incident vond plaats tijdens een politiecontrole aan de WTC-torens, vlak bij Brussel-Noord en het Maximiliaanpark, waar veel transmigranten verblijven en regelmatig routinecontroles worden uitgevoerd.

Volgens parketwoordvoerster Ine Van Wymersch was de persoon aan het slapen op de Antwerpsesteenweg. Hij weigerde te vertrekken en haalde een mes boven. Verschillende oproepen om het mes weg te leggen sloeg hij in de wind, waarop de politie pepperspray inzette. De man kon uiteindelijk toch uithalen naar de agent. Die raakte daarbij lichtgewond aan het hoofd.

Een collega van de politieman opende vervolgens twee keer het vuur op de aanvaller en verwondde de verdachte in de borst en het been. De identiteit van de aanvaller is nog niet bekend. Hij verkeert niet in levensgevaar, meldt politiewoordvoerster Ilse Van de Keere.

Volgens het Brusselse parket is er geen reden om aan te nemen dat het om een terroristisch incident gaat.