Politie doet onderzoek naar brutale beroving - 112Vandaag

112Vandaag

Noord-Holland

Politie doet onderzoek naar brutale beroving

Politieagent

Amsterdam – De politie in Amsterdam is een onderzoek gestart naar een beroving die heeft plaatsgevonden in de nacht van woensdag 12 op donderdag 13 september aan de Andreas Schelfhoutstraat nabij het Surinameplein.

Het slachtoffer loopt die nacht rond 00.30 uur over de Andreas Schelfhoutstraat, wanneer ze wordt aangesproken door drie jongens in een donkerkleurige personenauto. De auto stopt naast het slachtoffer en de mannen in de auto vragen haar de weg naar de Bijlmer. Op het moment dat het slachtoffer de route op haar telefoon laat zien, grist een van de passagiers deze telefoon uit haar handen. Direct daarop geeft de bestuurder gas. Het slachtoffer houdt zich in een reactie vast aan het portier van de auto. Daarbij wordt ze meegesleurd en loopt ze zware verwondingen op aan haar been.

De mannen in de personenauto zijn vanaf de Haarlemmermeerstraat in de richting van de Cornelis Lelylaan en de A10 gereden. Daarna verdwijnen ze uit het zicht van het slachtoffer.

Signalementen
Het slachtoffer omschrijft twee van de drie daders als volgt:

Dader 1

Jongen tussen de 15 en 18 jaar oud
Donker haar met stekels
Verzorgd uiterlijk
Dader 2

Jongen tussen de 15 en 18 jaar oud
Zwart golvend haar naar achteren gekamd
Brildragend
Onverzorgd uiterlijk
De politie spreekt graag met mensen die getuige zijn geweest of die informatie hebben over de verdachten. Informatie kan worden doorgegeven via het onderstaande tipformulier of via 0900-8844. Anoniem melden kan via 0800-7000.

To Top