Grote brand in kerk Amstelveen

Foto's: Inter Visual Studio / Vivian Tusveld

Amstelveen – In de Sint-Urbanuskerk aan de Noorddammerlaan in Amstelveen is zaterdagavond een zeer grote brand uitgebroken. Op foto’s is te zien dat enorme rookpluimen vanuit de kerk opstijgen. De brandweer spreekt van een uitslaande brand.

De brand heeft vooral in het schip van de kerk gewoed en niet in de kerktoren. Er wordt daarom gedacht dat er geen instortingsgevaar is voor de toren, aldus een woordvoerder van de brandweer.  Pas als de brandweer de kerk kan betreden kan er bekeken worden hoe groot de schade is.

Mensen die direct naast de kerk wonen zijn door hulpdiensten uit hun woning gehaald. Zij worden in de omgeving opgevangen. Mensen die last hebben van de rook wordt geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden.

De kerk is onlangs helemaal gerestaureerd. Ook een bijzonder orgel is hersteld. Morgen zou er op dat orgel een openingsconcert worden gespeeld.