112Vandaag

Binnenland

Akkoord over politie-cao, acties van de baan

politie

Er is een onderhandelingsresultaat bereikt tussen de politiebonden en de overheid over een nieuwe politie-cao meldt de NOS. De aangekondigde acties, die vanmiddag om 18.00 uur zouden beginnen, zijn van de baan.

Minister Grapperhaus van Justitie had een kort geding aangespannen tegen de acties, omdat naar zijn oordeel de openbare veiligheid onvoldoende gewaarborgd was. Maar die rechtszaak gaat dus ook niet door.

Vanochtend waren de bonden en het ministerie het nog oneens over vervroegde uittreding van politiemensen en over het capaciteitsprobleem. “Vooral bij de opsporing is het capaciteitsprobleem groot”, zei Gerrit van de Kamp, de voorzitter van vakbond ACP.

Om 13.15 uur wordt het principe-akkoord toegelicht in een persconferentie.

To Top