Man zeer ernstig gewond na ongeval A15

Ongeval A15
Foto: Bart Meesters

Herwijnen – Een man is in de nacht van maandag op dinsdag zwaargewond geraakt bij een ongeval op de A15.

Het ongeval gebeurde rond 01:00 uur in de nacht botste een personenauto op de A15 van Gorinchem richting Tiel, Tussen Herwijnen en knooppunt Deil achterop een rijdende vrachtwagen, en kwam vervolgens langs de weg tot stilstand.

De bestuurder van de personenauto kwam na het ongeval bekneld te zitten in zijn voertuig en moest door de brandweer uit zijn voertuig worden bevrijd. Het ambulancepersoneel werd bijgestaan door het Mobiel Medisch Team die per traumahelikopter ter plaatse kwam.

Nadat het slachtoffer uit zijn voertuig was bevrijd, werd hij zeer ernstig gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend, vermoedelijke botste de automobilist met volle snelheid op de vrachtwagen die zich ten tijden van het ongeval op de rechter rijstrook bevond.

Door het ongeval was er voor het verkeer op de A15 in de richting van Tiel maar een rijstrook beschikbaar. De politie heeft het ongeval in onderzoek. Van het voertuig bleef na het ongeval niet veel over. Een bergingsbedrijf heeft de auto afgevoerd.

Ongeval A15
Foto: Bart Meesters
Ongeval A15
Foto: Bart Meesters
Ongeval A15
Foto: Bart Meesters