Drugsvangsten in Rotterdam-Zuid

afzetting pd
Stockfoto

Rotterdam – ‘Grote’ drugsvangsten halen vaak het nieuws, maar kleinere zaken tasten misschien nog wel meer de leefomgeving aan. Dankzij preventief fouilleeracties, tips van buurtbewoners of simpelweg een scherpe blik worden de drugs uit Zuid gehaald.

Worden er hard- of softdrugs in een woning aangetroffen? Dan wordt er een bestuurlijke rapportage opgesteld door de politie. De burgemeester kan besluiten om de woning te sluiten. Dit geldt niet alleen voor huurwoningen, want ook bij koopwoningen kan de hypotheek worden opgezegd.

Handel in harddrugs Zuiderparkweg
Dit lot hangt ook een 27-jarige bewoner van de Brielselaan boven het hoofd. Hij werd op vrijdagavond 31 augustus met zijn auto aan de kant gezet op de Zuiderparkweg tijdens een preventief fouilleer actie. Zijn auto werd doorzocht en wat bleek: tussen het dashboard en het stuur zat een etui met kleine zakjes harddrugs. De agenten zijn daarna naar zijn huis gegaan en vonden daar nog eens 103 kleine zakjes met harddrugs. De man is aangehouden.

25 enveloppen met drugs op zak
Bij een andere preventief fouilleeractie op de Langenhorst was het in de vroege ochtend van zaterdag 1 september ook raak. Een 22-jarige bestuurder werd met zijn auto aan de kant gezet en preventief gefouilleerd. Nadat bleek dat hij 25 enveloppen met drugs bij zich droeg, werd hij aangehouden.

Pillen en een ploertendoder
Een week eerder, op donderdagavond 23 augustus werd er in de Zwartewaalstraat een 22-jarige bestuurder aan de kant gezet en niet veel later aangehouden. Hij probeerde tevergeefs een tasje met harddrugs weg te moffelen. De agenten gingen ook bij de man thuis langs. Daar lag een ploertendoder, materiaal om zelf harddrugs te maken en een aantal XTC pillen.

Inbrekers doen lichten aan en verklappen locatie versnijdingspand
In Rotterdam-Zuid zijn drie personen opgepakt die betrokken zouden zijn bij de productie van harddrugs. In de vroege ochtend van zaterdag 25 augustus spotten surveillerende agenten een auto van een notoir clubje inbrekers. Agenten zagen drie mannen uitstappen in de Weverhoekstraat en een van hen een portiekdeur intrappen. Het dieventrio had niet gezien dat de politie hen had gevolgd. Ze liepen het portiek in en even later knipten ze nietsvermoedend het licht aan. Hierdoor wisten de agenten meteen om welke woning het ging en namen een kijkje. Er was ingebroken, maar het bleek niet zomaar een woning, het bleek een zogenoemd versnijdingspand te zijn: een plek waar met versnijdingsmiddelen en drugs, harddrugs worden gemaakt.

Zoektocht naar geweldpleger, leidt tot vondst harddrugs
De zoektocht naar een verdachte van de mishandeling van politieagenten eerder die week in Lombardijen, leidde de politie op donderdag 23 augustus naar een woning in de Geertruidenbergstraat. De woning werd in de gaten gehouden en tijdens het posten zagen de agenten verdachte zaken door het keukenraam van de woning. Eén persoon was in de weer met blauwe handschoenen aan en verpakte zaken in huishoudfolie. Een andere persoon droeg een mondkapje. Opvallend was ook dat alle ramen openstonden. Toen de woning werd bezocht door een ‘bekende’ van de politie, werd na overleg besloten de woning te controleren. Er werden harddrugs aangetroffen. De drugs zijn in beslaggenomen en worden vernietigd.