112Vandaag

Provincies

Twee verdachten aangehouden voor reeks diefstallen uit hotels

politieagenten bij politiewagen

Rotterdam – Donderdagmiddag arresteerden agenten in de Rotterdamse binnenstad twee Algerijnse mannen die worden verdacht van een serie diefstallen uit de lobby’s van verschillende hotels. Het onderzoek naar de misdrijven liep al sinds mei.

Tussen maart en mei kwamen er meerdere aangiftes binnen van mensen die tijdens het inchecken in verschillende hotels in het centrum van Rotterdam ineens hun spullen kwijt waren. Het ging om jassen, persoonlijke spullen en hele koffers. Begin mei startten rechercheurs van de afdeling Veelvoorkomende Criminaliteit (VVC) daarom een onderzoek.

In het onderzoek kwamen deze twee mannen naar voren als verdachten. Gisteren kon het duo worden aangehouden op het Eendrachtsplein en de Aert van Nesstraat. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij zeker zes zaken, maar de rechercheurs sluiten niet uit dat zij vaker toesloegen. Het onderzoek wordt voortgezet.

De verdachten (38 en 48 jaar) worden vandaag voorgeleid aan de Rechter Commissaris.

To Top