Passanten grijpen in bij mishandeling in Eindhoven - 112Vandaag

112Vandaag

Noord-Brabant

Passanten grijpen in bij mishandeling in Eindhoven

politiewagen

Eindhoven – Volgens andere getuigen, die zelf het slachtoffer te hulp schoten, zaten meerdere bestuurders woensdagavond in hun auto te kijken hoe een 56-jarige man uit Eindhoven op de Anthony Fokkerweg werd mishandeld. Wij zoeken de daders en doen alsnog een beroep op deze en mogelijk andere getuigen om zich bij ons te melden.

Het slachtoffer fietste rond 20.50 uur over de Marathonloop, toen op het dubbele fietspad twee scooters tegemoet kwamen. Ze reden breed naast elkaar en de fietser kon geen kant op. Op het laatste moment ging één van de twee scooters aan alsnog aan de kant en ze passeerden elkaar. Kort daarna zag het slachtoffer dat hij door de twee scooters, met daarop totaal drie jonge mannen, werd ingehaald. Hij werd bedreigd en uiteindelijk, over de kruising met de Boschdijk, op de Anthony Fokkerweg klem gereden. Hij kreeg flink klappen en trappen, viel op de grond en kreeg nog wat trappen te verduren. Hij werd onder andere tegen zijn hoofd geschopt en verloor even het bewustzijn. Door moedig ingrijpen van twee getuigen, die zagen wat er gebeurde, gingen de belagers er vandoor.

Ziekenhuis
Deze hulpvaardige passanten bekommerden zich om het slachtoffer en ze brachten hem naar het ziekenhuis. Het slachtoffer hield er flinke pijnklachten aan zijn hoofd aan over. In het ziekenhuis werd hij onderzocht en behandeld. Daarna begeleidden de getuigen hem naar huis. De man deed aangifte.

Ziekenhuis
Volgens de mannen die het slachtoffer hielpen waren er meerdere bestuurders die door het open raampje van hun auto zaten te kijken wat er gebeurde. Wij kunnen ons voorstellen dat niet iedereen zich capabel voelt om op zo’n moment in te grijpen, maar we roepen deze mensen wel met klem op om zich als getuige te melden. Uw informatie kan van groot belang zijn in de zoektocht naar de daders van dit zinloze geweld.

Drie mannen op twee scooters
Het gaat om drie jonge mannen, die worden geschat op 20 a 22 jaar. Ze zaten samen op twee scooters; een witte en een blauwe. Het gebeurde dus op de Anthony Fokkerweg, tussen de Boschdijk en de Verzetsheldenlaan. Toen ze weg vluchtten, reden ze terug in de richting van de Marathonloop.

Contact
Bent u een van de bestuurder die getuige was of een andere getuige met interessante informatie? Bel dan met de recherche van het politieteam Eindhoven-Zuid via het landelijk politienummer 0900-8844. Gegarandeerd anoniem kunt u tips kwijt via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

To Top