Man verdacht van woninginbraken Stratum en Gestel opgepakt

politie
Stockfoto

Eindhoven – De politie hield maandag 3 september een 29-jarige Eindhovenaar aan op verdenking van woninginbraken in de Eindhovense stadsdelen Stratum en Gestel.

We kwamen de verdachte op het spoor nadat deze door een wijkagent herkend werd in het Eindhovense. Via alerte getuigen kregen we een foto van een man die vluchtte na een inbraak in een woning in juni van dit jaar. Deze foto en signalementen die getuigen met ons deelden, hielpen de wijkagent om de verdachte te herkennen. De man werd maandagavond 3 september aangehouden op het Eindhovense Lodewijk Napoleonplein. We kunnen de verdachte vooralsnog linken aan negen inbraken of pogingen in Stratum en Gestel tussen juni en augustus van dit jaar.

De buit bestond in de meeste gevallen uit sieraden. Tijdens een doorzoeking van de woning van de man troffen wij diverse sieraden aan die in beslag zijn genomen. Het onderzoek gaat volop door en we sluiten niet uit dat er nog meer inbraken in beeld komen waarvan de man wordt verdacht. Hij zit vast voor verder onderzoek.