112Vandaag

Binnenland

Jos B. aangekomen in Nederland

Jos Brech

Jos B., die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen in 1998, is aangekomen in Nederland. Hij zat in een vliegtuig dat om 16.45 landde op Schiphol zo meldt de NOS.

Hij is volgens de Spaanse publieke omroep RTVE met een speciaal vliegtuig opgehaald in Spanje en op de vlucht begeleid door medewerkers van Interpol. Het Openbaar Ministerie in Nederland wil dat niet bevestigen.

Van de 55-jarige Jos B. zijn dna-sporen gevonden op de kleding van de 11-jarige jongen. B. werd op 26 augustus gearresteerd door de Spaanse politie in een dorpje in Catalonië. Dat gebeurde na een tip van een Nederlander, die hem had herkend.

Nicky Verstappen werd twintig jaar geleden dood gevonden op de Brunsummerheide, vlak bij het vakantiekamp waar hij verbleef. De politie vond pas na een grootschalig dna-onderzoek sporen van de mogelijke dader.

To Top