Twee aanhoudingen na aantreffen hennepkwekerij in Raalte

Hennepkwekerij: inspectie door twee agenten
Stockfoto

Raalte – Dankzij een tip heeft de politie dinsdag 4 september in Raalte aan de Elzenlaan een hennepkwekerij aangetroffen. Er zijn twee mannen van 31 en 54 uit Raalte aangehouden.

In de kwekerij aan de Elzenlaan werden honderden planten en andere benodigdheden aangetroffen. Deze zijn geruimd en de politie doet er nog onderzoek.

Het gebeurt vaker dat de politie snel in actie kan komen dankzij tips van alerte burgers. Vaak wordt er op basis van vermoedens getipt. Bijvoorbeeld omdat men iets vreemds ruikt, door beslagen ramen of vanwege verdachte bewegingen bij een pand. Een hennepkwekerij betekent dat u risico loopt op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt, is dus groot en reden om vermoedens van een hennepkwekerij altijd te melden. Dit kan door te bellen met 0900-8844. Of als u liever anoniem blijft, kan dit via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).