Aangehouden man deelt vuistslag uit aan agent

Twee agenten drukken verdachte tegen de grond
Stockfoto: Politie

Gilze – Een 66-jarige man is dinsdagochtend 4 september aangehouden voor bedreiging en mishandeling. De man zou zijn buren hebben bedreigd, tijdens zijn arrestatie sloeg hij een agent in het gezicht.

Dinsdagochtend waren agenten afgekomen op een melding aan de Burgemeester van Poppelstraat. Er zou daar stankoverlast zijn bij een van de woningen. Agenten gingen het gesprek aan met de bewoner, de 66-jarige verdachte, de man uitte vervolgens bedreigingen naar zijn buren toe. Door alle commotie viel een vrouw die in de woning aanwezig was flauw. Agenten wilden hulp verlenen maar de verdachte liet ze niet de woning binnen. Daarop besloten de dienders hem aan te houden.

De man sloeg daarbij een agent in het gezicht en probeerde zijn keel dicht te knijpen. Vervolgens liet de man zijn hond los en stuurde die op de agenten af. Daarop gingen ze de woning uit. Uiteindelijk lukte het de agenten de man toch aan te houden. Hij pleegde daarbij hevig verzet. Ook de vrouw, die inmiddels weer bijgekomen was, begon zich met de aanhouding te bemoeien en beet twee agenten. De man is afgevoerd naar het politiebureau en later op de dag vrijgelaten. De vrouw is uit voorzorg nagekeken door een arts. De agenten gaan tegen zowel de man als vrouw aangifte van mishandeling doen.