Familiedrama in België: moeder brengt drie jonge kinderen om het leven

ambulance belgie
Stockfoto: R/DV/RS/Flickr

In het West-Vlaamse Varsenare, een deelgemeente van Jabbeke, is de politie een onderzoek gestart naar een familiedrama. De moeder van het gezin reed vannacht omstreeks 2 uur met opzet tegen een brugpijler op de E40. Tegen de hulpdiensten verklaarde ze dat ze haar kinderen thuis om het leven had gebracht. De hulpdiensten snelden naar de woning, maar konden enkel het overlijden van de drie jonge kinderen vaststellen.

Rond 2 uur ’s nachts reed de vrouw, een verpleegster van rond de dertig jaar op de dienst neonatologie in een plaatselijk ziekenhuis, moedwillig tegen een brugpijler op de E40 in Oostkamp. Ze overleefde de klap en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

In haar huis werden de levenloze lichamen van drie jonge kinderen teruggevonden. Alle hulp kwam voor hen te laat. Het gaat om een meisje van vier, een jongen van twee en een jongetje dat drie maanden geleden geboren werd.

De precieze omstandigheden van de feiten zijn nog niet duidelijk. Over het motief van de vrouw is nog niets bekend. De onderzoeksrechter en een afstappingsteam zijn momenteel ter plaatse. De vrouw is opgepakt.